J√∂jjenek akkor az elm√ļlt egy h√©t legjobb ismeretterjesztŇĎ vide√≥i.

Vsause: mi lenne ha egyszercsak eltŇĪnne a Nap?

SciShow: mit lehet kezdeni az ŇĪrszem√©ttel?

TEDTalks: √∂nszervezŇĎdŇĎ √©p√≠t√©s vagy gy√°rt√°s, vagy h√≠vhatjuk 4D nyomtat√°snak is. (Ez az elŇĎad√°s mindenk√©ppen egy kis ablak a j√∂vŇĎre, fŇĎleg, hogy a t√©ma egy sci-fi toposz is. A p√°rja ez a m√°sik eheti elŇĎad√°s, aminek a v√©g√©n megk√©rdezik az elŇĎad√≥t, hogy akkor az ismertetett technologia lehetŇĎv√© teszi-e p√©ld√°ul az eml√©keink felt√∂lt√©s√©t is sz√°m√≠t√≥g√©pekre, mire nagyj√°b√≥l az a v√°lasz √©rkezik, hogy "igen, ezen is dolgozunk".)

Stratfor: Ez a vide√≥ kicsit kil√≥g a sorb√≥l, hiszen a Stratfornak semmi k√∂ze az ismeretterjeszt√©shez, hanem egy biztons√°gi elemz√©ssel foglalkoz√≥ v√°llalkoz√°s, de a mexik√≥i drogkartelleket bemutat√≥, 3-4 perces r√∂vid vide√≥kb√≥l √°ll√≥ sorozatuk m√©gis pont ideillik a Delt√°ba: √Āltal√°nos √°ttekint√©s, Sinaloa, Los Zetas, √©s a lenti vide√≥ pedig a Gulf kartellt mutatja be.

MinutePhysics: az univerzum sorozat leg√ļjabb r√©sz√©ben a p√°rhuzamos univerzumokr√≥l van sz√≥.

Crash Course!: az amerikai t√∂rt√©nelemmel foglalkoz√≥ sorozatuknak tal√°n ez a leg√©rdekesebb r√©sze eddig, ami a f√ľggetlens√©gi h√°bor√ļt k√∂vetŇĎ idŇĎszakr√≥l sz√≥l, amikor tulajdonk√©ppen megsz√ľletett az amerikai politika.

TEDTalks: az elŇĎzŇĎ h√©tbe beleesett √°prilis elseje is, amire nagyon sok csatorna k√©sz√ľlt k√ľl√∂nb√∂zŇĎ vicces vide√≥kkal, amiket sz√°nd√©kosan igyekeztem ker√ľlni. Sajnos a TED egy Ig Nobel d√≠jazottal erŇĎs√≠tett, aki a homoszexu√°lis nekrof√≠li√°t kutatja - madarakn√°l. √ćgy a vide√≥ √©rtelemszerŇĪen kihagyhatatlan lett.

Playlist